Billedet viser ikke alle produktvarianter men det er muligt at se flere varianter og muligheder i galleriet.

BM shakerbord

Børge Mogensen

Fra 36.997 kr.

Beskrivelse

BM Shakerbord

Børge Mogensen fik svendebrev som møbelsnedker i 1934 i Ålborg. I årene 1936-38 gik han på Kunsthåndværkerskolen samtidig med Hans J. Wegner. Fra 1945-47 var Børge Mogensen ansat som assistent hos Professor Kaare Klint på møbelskolen.

Langt de fleste kender Børge Mogensen som møbeldesigneren, der i FDB-regi satte kvalitetsmøbler til fornuftige priser ind i de danske hjem og siden fortsatte med at skabe nogle af 1950erne og 1960ernes mest anerkendte klassikere. Og der er nok at vælge imellem, for Børge Mogensen var produktiv som få. Idéerne kom til ham på alle tider af døgnet og blev nedfældet på tændstikæsker, servietter, halvkrøllede kuverter, eller hvad der nu var ved hånden.

Børge Mogensens produktion af hverdagsmøbler er så stor og bred, at den har fået betydning for alle dele af den danske befolkning. Bernstorffsminde A/S indgik i 2005 aftale med Børge Mogensens enke Alice Mogensen om relancering af Shakerbordet og BM 1 stolen, som en samlet spisegruppe.

Specifikationer

Specifikationer

Bredde: 95 cm, 100 cm

Længde: 140 cm, 200 cm, 250 cm, 300 cm

Højde: 73 cm

Bordplade: Massivtræ, stavlimet, hel plade, 28 mm, lige kantprofil med afrundede hjørner.

Ben: Massivtræ

Vælg mellem: Sæbebehandlet eg. Oliebehandlet eg. Sortlakeret eg. Oliebehandlet røget eg.

Tillægsplade: Finér på MDF, som giver en rå MDF kant. Altid sortlakeret.
Andre behandlinger efter forespørgsel.

Designer

Børge Mogensen

Børge Mogensen var en af de førende danske designere, der introducerede princippet om funktionel modernisme i danskernes hjem. Funktionalisme drejer sig om at skabe funktionelle møbler, der både er stilfulde og praktiske. Hans mest berømte møbeldesign, Stol BM1, er et godt eksempel på dette. Den er kendt for sin enkle og tidløse udformning, der gør den ideel til ethvert rum. Stol BM1 er blevet en af de mest ikoniske møbler i dansk designhistorie, og det er et eksempel på, hvordan Børge Mogensen bragte moderne design og funktionel modernisme ind i danskernes hjem.

Børge Mogensen var en af de vigtigste designere i Danmark. Hans design var præget af funktionalisme og moderne design, som var helt nyt på daværende tidspunkt. Møblerne BM1 og BM2, som han skabte, blev hurtigt klassikere og er stadig populære i dag. Børge Mogensen er en vigtig del af dansk designhistorie, da han bragte moderne design ind i danske hjem. Med hans skaberværk har han sat sit præg på dansk design og har inspireret generationer af designere.

Vejledninger

Produktpleje & samlevejledning

Læs om pleje og vedligeholdelse af møbler fra Bernstorffsminde

BM shakerbord

Find forhandler

Klassisk dansk møbeldesign

Find din nærmeste forhandler af Bernstorffsmindemøbler. 

Relaterede produkter

Søren Holst

Fra 36.997 kr.

Welling/Ludvik

Fra 34.999 kr.

BM1837's Designteam

Fra 44.902 kr.